Skip to main content

Innerlijke vrijheid

We nemen de werkelijkheid waar via de filters van onze persoonlijke denk- en belevingswereld. Die filters zijn gevormd door alles wat we in de loop van ons leven over onszelf en de wereld zijn gaan geloven. Wat we buiten onszelf zien, wordt dus vervormd door onze conditionering. We reageren vanuit deze vervormde perceptie op een vervormde werkelijkheid. π™•π™€π™£π™™π™šπ™§ 𝙙𝙖𝙩 π™¬π™š π™žπ™£ π™™π™š π™œπ™–π™©π™šπ™£ π™π™šπ™—π™—π™šπ™£ 𝙙𝙖𝙩 π™€π™£π™―π™š π™šπ™­π™©π™šπ™§π™£π™š π™¬π™šπ™§π™ π™šπ™‘π™žπ™Ÿπ™ π™π™šπ™žπ™™ π™šπ™šπ™£ π™¬π™šπ™šπ™§π™¨π™₯π™žπ™šπ™œπ™šπ™‘π™žπ™£π™œ π™žπ™¨ 𝙫𝙖𝙣 𝙀𝙣𝙨 π™žπ™£π™£π™šπ™§π™‘π™žπ™Ÿπ™ π™š π™―π™šπ™‘π™›!

Als in jouw innerlijk het idee leeft dat je moet anderen moet domineren, zie je een werkelijkheid waarin je moet vechten voor je plek. En dan gedraag je je competitief en agressief. Dat roept bij anderen weerstand op, wat je weer bevestigt in het idee dat we in een β€˜dog-eat-dog’ wereld leven waarin je moet vechten om overeind te blijven.

Als je ervan overtuigd bent dat je pas okΓ© bent als er harmonie heerst, zie je een werkelijkheid waarin je het iedereen naar de zin moet maken. En ga je jezelf in steeds meer bochten wringen om wrijving te voorkomen. Wat juist voor meer wrijving zorgt, omdat je onduidelijkheid creΓ«ert, en omdat je het bovendien nou eenmaal nooit voor iedereen goed kunt doen.

π™ˆπ™–π™–π™§ π™Ÿπ™š π™—π™šπ™£π™© π™œπ™šπ™šπ™£ 𝙧𝙀𝙗𝙀𝙩 π™™π™žπ™š π™œπ™šπ™™π™€π™šπ™’π™™ π™žπ™¨ 𝙀𝙒 𝙀π™₯ π™™π™š 𝙖π™ͺπ™©π™€π™’π™–π™©π™žπ™¨π™˜π™π™š π™₯π™žπ™‘π™€π™€π™© π™œπ™šπ™˜π™€π™£π™™π™žπ™©π™žπ™€π™£π™šπ™šπ™§π™™π™š π™₯π™–π™©π™§π™€π™£π™šπ™£ π™©π™š π™—π™‘π™žπ™Ÿπ™«π™šπ™£ π™π™šπ™§π™π™–π™‘π™šπ™£. Je hebt het vermogen om te zien dat het leven van binnen naar buiten werkt, en niet andersom. Het moment dat je dat gaat begrijpen, is het begin van een vrijheid zonder einde.

3 principes, innerlijke vrijheid, persoonlijke groei, pleasen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.