Skip to main content

Mens, ontspan in je wezen!

Je bent een menselijk wezen. Honderd procent menselijk, en honderd procent wezen. Als mens verschijn je als een zichtbare, tastbare, vergankelijke, unieke vorm. Maar die vorm is een uitdrukking van het vormloze, oneindige, universele zijn.

𝐈𝐝𝐞𝐧𝐭𝐒𝐟𝐒𝐜𝐚𝐭𝐒𝐞 𝐞𝐧 𝐜𝐨𝐧𝐭𝐫𝐨π₯𝐞𝐝𝐫𝐚𝐧𝐠

Niets in je menselijke ervaring is blijvend. Je bent vandaag niet wie je gisteren was of wie je morgen zal zijn. Lichaamscellen sterven af en vernieuwen zich weer, hormonale processen voltrekken zich, gedachten en emoties komen en gaan, buien van mentale verkramping en ontspanning wisselen elkaar vanzelf af.

Maar als je uitsluitend geΓ―dentificeerd bent met je menselijke dimensie, verlies je dit uit het oog. Je raakt in de ban van de persoon die je gelooft, hoopt, vreest te zijn. Je wordt bang om tekort te schieten of tekort te komen. En dan ga je op zoek naar controle over je steeds veranderende ervaringen. Je wilt vasthouden aan fijne ervaringen. Of je klampt je je juist vast aan oude denkbeelden en overlevingsstrategieΓ«n, hoezeer die ook knellen. Dan kan het aardse bestaan nogal een opgave worden.

π‰πž 𝐰𝐞𝐳𝐞𝐧 𝐒𝐬 𝐯𝐫𝐒𝐣

Gelukkig zit het ingebakken in je menszijn om uit je ego-identificatie te breken. Om de brug te slaan tussen het menselijke en het wezenlijke.

Emoties, gedachten, ervaringen, je lichaam, dat alles komt en gaat. Maar voorbij die menselijke vormen is er je β€˜wezen’ dat er altijd geweest is en altijd zal zijn. Datgene dat het menselijk ikje ervaart. Wat overblijft als je alle verhalen over wie je bent weghaalt. Het is de universele levensenergie die ten grondslag ligt aan alles wat is, het geziene en het ongeziene. Het is waar je naar op zoek gaat als je in de ban verkeert van je verhalen van beperking en gebrek.

π‰πž π›πžπ§π­ 𝐰𝐚𝐭 𝐣𝐞 𝐳𝐨𝐞𝐀𝐭

Maar wat je zoekt, is er al. Je wezen is al vrij en heel.Β Dat kun je gaan herkennen. Als je mensbeeld zich verruimt, verschijnt de brug tussen het tijdelijke en het eeuwige, het gekende en het mysterie, de vorm en het vormloze.

En dan verliezen de illusies van het ego hun zeggingskracht. Je hoeft niet langer de persoon te worden die je denkt te moeten zijn. Je hoeft niet meer krampachtig te zoeken naar controle over je ervaring. Je kunt openstaan om het aardse leven in al zijn rijkdom en facetten te ervaren; de schoonh

3 principes, 3principes, geluk, persoonlijkegroei, vertrouwen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.