Skip to main content

Just stop it!

Nare emoties, oude pijnen, knellende patronen; we proberen van alles om ervan af te komen. Verdringen, veranderen, helen, ombuigen, toelaten, transformeren, integreren, noem maar op. Je kunt daar een leven lang zoet mee zijn. Als voormalig persoonlijke ontwikkelingsjunkie kan ik erover meepraten.😊

Dit streven is logisch zolang je jezelf opvat als de persoon die je gelooft te zijn. Want je hele conditionering van emoties, patronen, overtuigingen zit vast aan die persoon. En die lijken de persoon die je zou willen zijn in de weg te staan. Dus moeten ze weg.

Voorbij de persoon

Maar je bent niet de persoon die je gelooft, vreest of hoopt te zijn. Je hebt een lichaam, je hebt talenten, je hebt een persoonlijke denkwereld, je hebt emoties, je hebt dingen te doen. Maar aan dat alles gaat iets vooraf. Dat is wie je werkelijk bent.

Ervaringen, emoties en gedachten komen en gaan. Je ware natuur komt en gaat niet. Het is je ‘zijn’. Het is wat er te ervaren is voorbij alle verhalen en conditioneringen van ‘ik’. De rust, vrede, ontspanning van je onvergankelijke, onveranderlijke spirituele essentie.

In plaats van proberen je emotie weg te werken of te fiksen omdat je eraan lijdt, kun je het ook met rust laten. Er gewoon mee stoppen. Vertragen, ademhalen, stil worden, terugkeren naar de bron. Die mogelijkheid om het met rust te laten en ‘naar huis te gaan’, wordt over het hoofd gezien. Juist omdat we zo vasthouden aan waar we in geloven en wat zo echt lijkt.

Just stop it!

Maar je kunt telkens de andere kant op kijken. Je kunt iedere keer weer teruggaan naar de bron. En dan zal je op een gegeven moment merken dat knellende overtuigingen en patronen op een wonderbaarlijke manier oplossen. Vanzelf, van binnenuit.

Voelt het onmogelijk om voorbij wat zo echt lijkt te kijken? Kun je je er niets bij voorstellen? Dan zijn de 3 principes heel behulpzaam. Deze principes nodigen je uit om uit te zoomen van je persoonlijke beleving van de realiteit, naar hoe die beleving tot stand komt. Dat schept ruimte om te zien hoe je eigen denken de toegang de bron verhult, en hoe die ook weer onthuld kan worden!

3 principes, 3principes, persoonlijkegroei, vertrouwen, zelfvertrouwen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.